AWEC premiada a la Nit de Cerdanyola Empresarial

By | Notícies

Cerdanyola Empresarial, associació sense ànim de lucre que agrupa el teixit empresarial d’aquesta localitat, va premiar el Hub b30 en la categoria de projecció de la ciutat. Creada el 2018, el Hub b30 és una xarxa d’innovació coordinada per la UAB per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori B30, els aproximadament 50 quilòmetres de la via de comunicació B30.

Una nova empresa de base tecnològica de la UAB, AWEC, també va rebre un premi durant l’acte, la Beca Impuls Rotary a l’Emprenedoria. Aquest guardó, que dóna el Rotary Club de Cerdanyola, consta d’una dotació econòmica i de la prestació de serveis empresarials per acompanyar el projecte emprenedor. AWEC és una empresa creada aquest any per investigadors i investigadores del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la UAB per oferir serveis d’assessorament i innovació en l’àmbit del benestar animal.

Finalment, Ability Pharmaceuticals, empresa de l’entorn del Parc de Recerca UAB, va ser premiada en la categoria d’start up. És una empresa biofarmacèutica dedicada al descobriment i desenvolupament de fàrmacs innovadors dirigits a la teràpia del càncer.

La Nit de Cerdanyola Empresarial, que es va celebrar a l’Hotel Campus de la UAB, va comptar amb l’assistència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon, i l’equip directiu de l’entitat, encapçalat pel seu president Jaume Maranges. Es van atorgar vuit premis durant la Nit: projecció de ciutat, internacionalització, recerca i innovació, trajectòria empresarial, directiu/va, start up, i comerç i serveis de restauració.

 

 

Parc de Recerca UAB, (22/11/2019). El Hub b30 i les empreses AWEC i Ability Pharmaceuticals, premiats a la Nit de Cerdanyola Empresarial.

Universitat Autònoma de Barcelona. Parc de Recerca.

Recuperat de https://www.uab.cat/web/detall-noticia/el-hub-b30-i-les-empreses-awec-i-ability-pharmaceuticals-premiats-a-la-nit-de-cerdanyola-empresarial-1345774818865.html?noticiaid=1345801293627

Imatge: Tot Cerdanyola, Novembre 2019.

 

AWEC, nova empresa de base tecnològica de la UAB

By | Notícies

Amb l’objectiu de facilitar la transferència de coneixements sobre benestar animal als sectors ramader i d’animals de companyia, a la indústria de la biotecnologia i a les institucions zoològiques, investigadors del grup de comportament i benestar animal han creat AWEC, empresa participada per la UAB i sorgida del Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNiBA) de la Facultat de Veterinària, amb seu al Parc de Recerca UAB.

L’equip investigador, liderat pel Catedràtic d’Universitat Xavier Manteca, està format per Eva Mainau, Débora Temple, Pol Llonch, Marta Amat i Susana Le Brech, tots doctors en veterinària i investigadors de la UAB.

Innovació en Benestar Animal

El grup compta amb més de 20 anys d’experiència en la recerca i la formació relacionada amb els animals en captivitat. Aquesta experiència científica i tecnològica acumulada ha permès a l’equip detectar les necessitats més urgents del mercat i adaptar-se a les necessitats específiques de cada client.

Amb tot aquest coneixement adquirit, AWEC ofereix una sèrie d’activitats que inclouen l’assessorament, l’elaboració de protocols d’avaluació, el disseny d’estratègies de millora específiques  i la innovació per resoldre els problemes associats amb el comportament i benestar dels animals de granja, de companyia i de zoològic.

Per tal d’oferir el millor servei, l’empresa es desgrana en tres branques: FAWEC (Farm Animal Welfare Education Centre), centrada en el benestar dels animals de granja; CAWEC (Companion Animal Welfare Education Centre), centrada en els animals de companyia i ZAWEC (Zoo Animal Welfare Education Centre), dedicada als animals de zoològic.

 

 

Parc de Recerca UAB, (31/01/2019). AWEC, nova empresa de base tecnològica de la UAB.

Universitat Autònoma de Barcelona. Parc de Recerca.

Recuperat de https://www.uab.cat/web/detall-noticia/awec-nova-empresa-de-base-tecnologica-de-la-uab-1345774818865.html?noticiaid=1345781344630

Entrega del IV Premi en honor al Dr. Josep Séculi Brillas

By | Notícies
  • Conferenciant: Dr. Emili Raimon Barba Vidal
  • Presentat per les Doctores Susana Maria Martín Orúe i Lorena Castillejos Velázquez
  • Tema: “Evaluation of probiotic strategies in the prevention of piglet post-weaning gastrointestinal disorders”

El passat dia 6 de juny a la Facultat de Veterinària de Bellaterra es va fer el lliurament del IV Premi Josep Séculi al nostre company Emili Barba Vidal amb l’assistencia del president del Col·legi de Veterinaris de Girona, membres de l’ACVC degana i representació del professorat.

Li donem de nou la nostra enhorabona.