Skip to main content

Chopin

Perfil de carbohidrats (CHO) en simfonia
(digestió i fermentació harmoniosa)
per a una producció de porc més sostenible

Volver atrás

Objectius del projecte

CHOPIN és un projecte públic-privat per desenvolupar eines nutricionals viables comercialment per reduir significativament la mortalitat dels garrins deslletats i l’ús d’antimicrobians terapèutics.

Les principals preocupacions de la producció porcina resideixen en l’elevada mortalitat observada en els períodes de lactància i post-deslletament. La mortalitat i els garrins de creixement lent són especialment rellevants per a la indústria porcina, ja que aquests porcs aporten ineficiències pel que fa a pinsos i recursos i augmenten la variabilitat final del grup de mercat. El dany intestinal i la desacceleració del creixement promoguda per episodis de diarrea podrien representar una pèrdua de fins a 4 kg al final del creixement.

CHOPIN explorarà i avaluarà les fraccions d’hidrats de carboni de la dieta, especialment la fermentabilitat de la fibra dietètica en ingredients comuns d’alimentació, ingredients locals i coproductes. Aquesta intel·ligència s’aplicarà per desenvolupar noves eines de cribratge per avaluar les propietats gastrointestinals dels ingredients dels pinsos, permetent un millor ús de les fonts de proteïnes fibroses.

Aquesta investigació ha estat finançada per el Ministerio de Economía, Industria y Competitividad. TED2021-129454B-I0.
MCIN/AEI/10.13039/501100011033 i per la Unió Europea ‘NextGenerationEU’/PRTR.
CPP2022-009856